Betonsplijt/pers technieken

Geluidsarm
Trillingsarm
Grote diktes
Geluidsarm
Trillingsarm
Grote diktes

Slopen d.m.v. betonsplijt/pers technieken

Stelling Boren Zagen Slopen is gespecialiseerd in het slopen/verwijderen van grote tot zeer grote betonelementen. Het slopen van deze betonelementen kan door ons worden uitgevoerd door het toepassen van onze betonsplijt/pers technieken.

Werkwijze:
Met behulp van diamantkernboren worden op de vooraf bepaalde slooplijn gaten van 110 of 200mm geboord. Na het boren worden de betonkernen verwijderd en worden perscilinders in de gaten geplaatst, welke door middel van een hogedrukpomp (2000 bar) worden bediend.

Door middel van deze betonpersen ontstaat een scheur/opening in het beton van circa 50mm breed. Hierdoor zullen alle wapeningsstaven die haaks op de scheur staan gaan vloeien en uiteindelijk breken.

Dit gebeurt vrijwel geluid en trillings-arm.

Voor het berekenen voor de maximaal benodigde perskracht en het aantal benodigde cilinders hanteren wij een formule waarin de treksterktes van alle aanwezige wapeningstaven en het beton wordt verwerkt. Deze formule is tot stand gekomen door de ervaring die wij in de loop der jaren hebben opgedaan. Hierdoor zijn wij in staat betonobjecten zeer precies te slopen/verwijderen, zonder hierbij schade te veroorzaken aan omliggende constructiedelen.

Het aantal delen waarin het betonelement zal worden verkleind, hangt af van de afvoermogelijkheden die op het betreffende project aanwezig zijn. Moeten de betondelen met een lift worden getransporteerd naar de begane grond, dan zijn de vloer- en liftcapaciteit van groot belang voor de bepaling van de te realiseren afmetingen.

Indien u meer informatie wilt hebben over onze bovenstaande werkzaamheden, kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden betreft betonsplijt/pers technieken?

Ja, dat wil ik!
partners

Waar wij onder andere voor werken